Döda bekvämlighetsfantomen

Sitter just nu på en dragning om molnets strategiska modeller och får ett tankeuppslag som kräver ett kort inlägg. Så långt jag kan minnas har jag följt en kvällsritual som går ut på att smida storslagna planer för morgondagen. Från gång till annan har jag inte kunnat sova av spänd förväntan. Följande morgon har jag klivit upp full av uppbyggd energi och tänd till max inför dagens omvälvande förändringar. Under många år har jag jobbat hårt under extremt långa arbetsdagar uppburen av den uppbyggda energin. För att varva ner tankeverksamheten har jag tagit mig tid att smida nya storslagna planer för kommande dag. På så vis har jag under decennier hittat min bekvämlighetszon byggd på tankar, visioner , resultat och utveckling. Nu är tiden mogen att riva zonen och flytta kraften till nya bosättningar.

Att förändra en stor organisation kräver att hålla vision och värderingar långt framför sig och hitta förhållningssätt som är förenliga med den långsiktiga visionen. Att smida storslagna och viktiga planer för kommande år och aldrig tappa bort omgivningen på väg mot målet. Konsekvenser för mig:

  • Har blockerat en halv arbetsdag varje vecka i kalendern för rent strategiskt/visionärt tankearbete.
  • Jobbar medvetet med att inte smida kvällsplaner för morgondagen.
  • När arbetstimmarna blir för många lär jag en larmklocka att ringa och ställa frågan: Är det långsiktigt rätt? Bör någon annan ledas mot att lösa just den här uppgiften?

Nu är det dags att skifta fokus mot konferensen här och nu.

Annonser

Lämna gärna din synpunkt

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s