Gartner MDM summit 2012 – välkommen + keynote

Fortsätter rapporteringen från eventet. Ted Friedman hälsar välkommen och pratar om varför MDM är vitalt: ”Heart of information is data integrity”. Mitt i hans anförande kommer herrarna John Radcliffe i Hawaiiskjort och Andrew White i röd T-shirt in på scenen. De tar över och håller en kenyote på temat ”Maximizing outcomes with MDM, today and tomorrow”. Där gör de en interaktiv resa mellan tankar om pace layering och hur flödet av strukturerad och ostrukturerad information trattas ner till MDM-komponenten (se egenhändigt snabbritade skissen nedan). De gör en intressant resa mellan de sju byggnadsblocken som tidigare presenterats, mognadsmodellen, implementationsstilar och skiktvis införande.

Redan här börjar det bli klart att MDM som begrepp är luddigt och extremt svårt att paketera i rätt förpackning. Jag kände att molnet var fluffigt när det var hajpat, men MDM är snäppet vassare i att vara fluffigare. Jag antecknar följande för mig själv: ”Om MDM ska drivas via högsta ledningen, hur ska jag kunna beskriva det under en hissfärd?” Har en 30 minuters session inbokad med en analytiker 1:1 där jag hoppas få en del av svaret.

Annonser

Lämna gärna din synpunkt

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s