6 egenskaper hos riktiga strategiska tänkare

Jag är en extremt intensiv användare av LinkedIn och hittar ett stort värde i den kontexten. Ofta hittar jag tankeväckande artiklar och ibland riktiga guldkorn. Idag hittade jag artikeln ”The 6 Habits of True Strategic Thinkers” och känner att jag måste dela med mig av den. Företaget bakom är Decision Strategies International.

I artikeln finns ett antal egenskaper som jag har adresserat i mina blogginlägg här på it-strategen, men det finns även ett antal områden som jag ännu inte har dykt ner i. Det absolut mest intressanta området är att fira framgångar och misstag där organisationen har fått med sig värdefulla lärdomar. Här finns det mycket att göra för att fostra fram en förändringskultur baserad på att våga.

Slutligen kan jag rekommendera en liten Quiz på ämnet som får dig att fundera.

 

Annonser

Lämna gärna din synpunkt

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s