Ensamvargar för hållbart teambygge

Curriculum Vitae, CV. Jättebra som minnesmärke över en människas gärningar i kronologisk ordning eller en form av fornlämning. Ingen förankring i verkligheten här och nu. Vem har inte läst (eller själv slängt sig med) plattityder ”bra teamspelare” i otaliga CVs? Urvattnat. Alternativt behövs en kryddad CV.

I förändringsarbetet, som pågår kontinuerligt, krävs ensamvargar som hittar uppgifterna och kommer upp med lösningarna. Ensamvargen driver på frågor, utmanar föreställningar och går igång på att arbeta självständigt. Vilka kriterier behöver en god ensamvarg uppfylla? Min egen lista:

  • Passionerad och brinner för det han/hon gör
  • Svartbältare i att kunna formulera sig skriftligt, visuellt och muntligt
  • Vågar driva på utan att hela tiden be om lov
  • Respekt för olikheter
  • Envis, men inte in i kaklet

Ett konkret skrivet personligt brev med personens styrka och hur personen ser sig bidra till organisationen de första 3 veckorna, månaderna och halvåret är att föredra. Då visar personen ”vargegenskaper” genom att ha läst på just din organisations utmaningar och markerar därmed intresse för att bli en bidragare till resultat snarast.

Annonser

Lämna gärna din synpunkt

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s