Uttråkad? Allt känns tomt och meningslöst? Bra!

Jobbar hemifrån idag eftersom jag har åkt på feber, ont i kroppen och stela leder. Tråkigare får man leta efter. Men, jag är en född optimist som alltid ser ljust på tillvaron. Därför bekämpar jag ”tycka-synd-om-mig-själv-bacillen”. Accepterar att det är trist att inte få vara med kollegorna och gemenskapen på jobbet. Går med på faktum att jag inte är på topp och funderar istället hur jag kan nyttja tiden på ett uppbyggligt sätt. Första insikten är att jag verkligen uppskattar min ”vardag” och det jag gör. Nästa insikt talar om för mig att ta det lugnt och kontemplera. På nytt upptäcka varför jag strävar efter det jag gör och vad jag vill förändra. Känner mig helt plötsligt pigg i tanken och kreativ.

Tredje insikten som kommer smygande är att jag inte borde vänta på en sjukdom för att stanna upp, ha tråkigt ibland och få känna tomhet/meningslöshet. Varför inte planera för en dag då och då?

Annonser

2 kommentarer

 1. Jobbar också hemma idag; men har ett lunchmöte som bryter lite.

  Byta miljö är ett annat skäl, kanske ett vanligare behov än man hör talas om. Ibland gäller det att få till en god ”skriv-miljö”, och allt socialt på jobbet är inte alltid en optimal kontext för produktion av text. Krya på dig!

  Svara

  1. Jobba på, jobba på 🙂

   Jag som skriver mycket behöver en annan miljö både fysiskt och virtuellt. Det var faktiskt skälet till att jag blev med Mac en gång i tiden.

   Ha en fin helg om vi inte ses.

   Svara

Lämna gärna din synpunkt

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s