Sverige leder i en hyperuppkopplad värld

World Economic Forum med säte i Geneve publicerar sedan 2001 ”The Global Information Technology Report”. Årets upplaga utgår från begreppet ”Networked Readiness” utifrån perspektivet att vi lever i en hyperuppkopplad värld. I ett Networked Readiness Index (NRI) listas världsledarna och Sverige kammar hem första plats:

Eftersom rapporten är omfattande (drygt 400 sidor) har jag ännu inte läst den i hela sin omfattning. Men, det jag har plockat ut är begreppet Hyperconnected enligt rapportförfattarna:

More precisely, over the past decade, the world has become increasingly “hyperconnected.” We live in an environment where the Internet and its associated services are accessible and immediate, where people and businesses can communicate with each other instantly, and where machines are equally interconnected with each other. The exponential growth of mobile devices, big data, and social media are all drivers of this process of hyperconnectivity.”

Det som kallades för ”konvergens” för 10 år sedan har berikats med en social dimension, molnutvecklingen och den utveckling vi ser med Internet of Things. Numera kallas det alltså för ”Hyperconnected”.

Jag kommer att ägna påskhelgen åt att läsa rapporten från WEF och återkommer med en uppdatering.

Annonser

En kommentar

Lämna gärna din synpunkt

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s