Algoritmiska affärer

Såg på en inspelning från Gartners konferens ITxpo i Orlando som utspelades under förra veckan. Det är företagets Senior VP för forskning, Peter Sondergaard, som håller i en keynote om algoritmiska affärer.

Sammanfattningen: Essensen av algoritmer är att hitta affärsmöjligheter, skapa kontakter och identifiera dåliga beteenden/hot. I framtiden kommer vi att lita på mjukvaran att den gör rätt beslut åt oss.

Jag håller med i att algoritmer behövs för att skapa beslutsmaterial för oss, precis som jag skriver i mitt förra inlägg. Men, när algoritmer börjar skapa egna världar har vi helt plötsligt nya attackytor: Algoritmerna själva. I det läget känns ett gammalt talesätt otroligt angeläget: ”Do the math!”…

algoritm

Annonser

Lämna gärna din synpunkt

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s