Tankematerial für alle

Jag använder allt mer olika former av visualiseringar för att få igång mitt tänkande. Det kan handla om en presentation som ska utarbetas, något som ska skrivas, områden jag vill förstå eller som ingången till litterärt skrivande. En visuell modell hjälper hjärnan och kreativiteten, men hämmar min självkänsla. Varje gång. Mina visuella experiment ser ut som en korsning mellan en femårings kluddande på måfå och ett brokigt stamkrig. Har köpt böcker (”The Doodle Revolution” och ”The Visual Communications Book”, för att nämna några) och tagit till mig av olika presentationer i ämnet. Har köpt handböcker i att lära mig teckna. Upplever inte att det har höjt kvaliteten i mitt visuella tänkande. Ännu.

Nu var det inte mina tillkortakommanden jag tänkte ondgöra mig över. Ämnet för det här inlägget är lite mera upplyftande. Genom mina professionella år har jag tagit till mig modeller och strategier för att lyckas i det jag ska företa mig. Vissa delar har fallit sig helt naturligt och blivit en del av min identitet. Andra är mera distanserade från mitt innersta och jag får göra mentala ansträngningar för att förstå att tillämpa dem väl.

Jag har börjat dokumentera de saker jag har tagit till mig mest genom åren som ett rent egocentriskt projekt. Har även gjort ett kortare sammandrag i form av presentationen ”Lite tänkande om kompetens, it och strategier”, som jag delade med mig av på olika forum. Har fått bra respons från många och gjorde nu en kortare sammanställning av personliga drivkrafter. Något som utmynnade i en första presentation, ”Lite mera tänk om personlighet och skapande”.

vinnarmentalitet

skapande

Fritt att förädla och använd

Mina kunskaper, förmågor och kompetens kommer ur material och samtal som jag har fått mig till livs genom åren. Jag har fått värdefulla gåvor av andra. Därför är jag bergfast övertygad om att fri delning av mina alster är den rätta vägen. Därför släpper jag mina sammanställda presentationer under en Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International licens. Vore kul att få se dina förädlingar/tillägg/tankar!

Annonser

Lämna gärna din synpunkt

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s